---8 maart 2017---

Geboorte Tilly

Op 8 maart 2017 mochten we de kleine, fijne Tilly op deze wereld verwelkomen <3

Mama Annelies was een flyer van ons tegengekomen en ons gecontacteerd of we haar droom konden verwezelijken voor de geboorte van hun komend wondertje. Zij en haar man Pieter wouden graag een kaartje met een illustratie geïnspireerd op de tekeningen van Marcel Marlier, beter gekend van zijn illustraties voor de oude Tiny voorleesboeken.

En wat een uitdaging was dit voor ons!
Zo'n grote (en vooral gekende) artiest is niet niets om na te bootsen zonder letterlijk te kopiëren, want wie van ons kent deze boeken nu niet, toch?! Maar wij bij 'Baby in Red' gaan geen uitdaging uit de weg!

Tijdens de gezellige brainstormmeeting gingen we dieper in op het concept. Als persoonlijke toets baseerde ze graag de illustratie op het oude geboortekaartje van mama Annelies. Ze hielden wel van het 'retro' -gehalte, maar wilden het eindresultaat wat frisser.

En, indien mogelijk, mochten hun 2 prachtige poezen, Pim en Asa, mee schitteren op het geboortekaartje. Zo kwamen we op dit resultaat, dat we jou vol trots en enthousiasme tonen!

Tilly, wanneer je mama jou in mijn armen legde, was ik meteen verkocht door je prachtig snoetje. Jou staat ongetwijfeld een leven te wachten boordevol prachtige verhalen, waarin jij als ster zal schitteren.
Mama Annelies en papa Pieter, nogmaals dikke proficiat met jullie kleine meid en duizendmaal dank dat ik dit pakketje voor jullie mocht realiseren. Jullie namen me uit mijn comfortzone met jullie request, maar oh wat ben ik blij met zo'n aanwist voor mijn portfolio!

En wie weet zien we elkaar op de speelplaats bij het instapklasje van onze kids ;) Ik kijk er alvast naar uit <3

Drukwerk uiteraard weer gerealiseerd door Tuerlinckx Fine Papers​!

---Annelies, Pieter & Tilly---

Klanten vertellen

Keren we terug naar 8 maart 2017? Die dag werd om elf uur ‘s avonds ons eerste dochtertje Tilly geboren! Bij haar eerste kreetjes werden we op slag verliefd. Vanaf die dag vielen we meteen in een ander ritme, het soms grillige ritme van een baby.

Keren we nog verder in de tijd terug? Een geboorte vraagt voorbereiding, plezante voorbereiding.

Het vinden van een naam en een passend geboortekaartje zijn twee aspecten van die voorbereiding die onmiddellijk in het oog springen.

Ikzelf botste toevallig op haar naam bij het lezen van een boek, een naam die we allebei meteen mooi vonden klinken, en waarover tijdens het verdere verloop van de zwangerschap nooit meer echte twijfel is ontstaan. Het werd Tilly, afgeleid van Mathilde – sterke vrouw betekenend. Je zou voor minder op internationale vrouwendag geboren willen worden.

En ook het kaartje leek van bij het begin al in ons hoofd te zitten. Mijn vriendin Annelies had al die jaren haar eigen geboortekaartje zorgvuldig bewaard. Dat kaartje uit het midden van de jaren ’80 (ja we gaan nog verder in de tijd terug) toonde een baby’tje aan een parachute met papflesje en een ruiker bloemen. De baby werd bij haar landing vergezeld door drie vogeltjes. De tekening was met pastelkleuren ingekleurd. Annelies was destijds een fervent lezer van de Tiny boeken reeks en wilde graag het kaartje in die stijl laten maken. We konden zo stilaan naar de uitvoering.

Het internet, doorgaans nochtans een rijke bron van inspiratie, bracht geen soelaas. We wisten wellicht te goed wat we wilden. Nergens werd het idee van Annelies echt goed op papier vertaald. En toen kruiste Mandy – via een flyertje – ons pad. Over Mandy’s service willen we graag drie dingen kwijt.

Ten eerste heeft Mandy een ongelofelijk tekentalent. Toen we haar contacteerden, en thuis ontvingen, zette zij in een aantal snelle pennenstreken een tekening op papier die ons meteen aanstond. Deze eerste kladversie zou nooit meer ingrijpend wijzigen. Mandy slaagde erin om alle persoonlijke elementen die wij aanbrachten prachtig in het kaartje te integreren. Zo pronken onze beide poezen op het geboortekaartje en heeft Tilly een body’ke met flamingo’s aan dat effectief ook in haar kleerkast hangt. En vooral … hoewel Mandy dit nooit eerder gedaan had, slaagde ze erin om het kaartje een meer dan geslaagde Tiny look te geven!

Door heen het hele tekenproces bleef Mandy haar enthousiaste zelve met goede tips rond inkleuring en afwerking van het kaartje. Ze stuurde ons verschillende versies per mail door waar we telkens feedback op konden en mochten geven. Ook in de zakelijke afhandeling rond aantallen kaartjes en de uiteindelijke prijzen van de kaartjes, de drukker, … was Mandy steeds correct. Zo’n professionele aanpak gaf het ons het gevoel dat we goed zaten.

En zo werd het ten derde een totaalpakket met prachtige kaartjes, knappe doosjes voor de suikerbonen en dito buttons voor de zakjes snoepgoed. Het was uitzonderlijk knap om te zien hoe al deze elementen elk hun plaats vonden in dit prachtige geheel. Dat dit prachtige geheel door Mandy persoonlijk tot bij ons werd gebracht in het ziekenhuis was de kers op de taart. Kortom een knap staaltje vakmanschap!

De reacties op Mandy’s werk waren unaniem lovend. Iedereen herkende meteen de Tiny look van Tilly’s geboortekaartje. Wij hopen dat zeer veel mensen deze tekst zullen lezen om vervolgens met Mandy samen te werken. Over enkele jaren zullen we met plezier dit tekstje aan kleine Tilly voorlezen!